23.11.2018 22:29

U12 - článek k zápasům ve Varnsdorfu *17.11.2018*

Víkendové klání dívek U12 ve Varnsdorfu

V sobotu jsme již brzo ráno razili do Varnsdorfu, kde jsme zahájili s kočkama U12 třetí kolo přípravné fáze v čase 9:30 hod., kde proti nám stál domácí Varnsdorf obohacen o 6 hráček hrající na výjimku a tak výškový rozdíl byl na první pohled značný. Do zápasu jsme skočili s odhodláním zvítězit i přes tento handicap. To se nám povedlo a v půlce jsme vedli o 11 bodů. Do 3 čtvrtky holky odcházely na palubovku s pokyny nedělat zbytečné chyby, být důslední v obraně a udržet odskok, který si vybudovaly, ……ale, nepovedlo se. V této čtvrtině jsme se dost natrápili dát vůbec koš, jasné koše jsme neproměnili a to nás srazilo trochu na kolena. Čtvrtá čtvrtina byla dost napínavá, hrálo se nahoru, dolu a soupeř nás dotáhl na rozdíl 3 bodů. Závěr byl ale našich holek, kdy se jim podařilo dát v poslední minutě 3 rychlé koše…., následoval hvizd rozhodčích a na tabuli svítilo konečné skóre pro nás 33:24. Pak už následovala velká radost jak dívek, tak trenérů a rodičů, kteří nás hlasitě podporovali v hledišti.

Sluneta ÚL x Varnsdorf 33:24

 

Druhý zápas s Chomutovem  jsme začínali se zpožděním a bylo nám už před odjezdem z ústí jasné, že to nebude lehký zápas neb jsme věděli, že chomutovští U13 a U14 nehrají a tak bude mít soupeř 2 velmi zkušené hráčky s sebou a my naopak oslabeni  o jednu, která zápasila s U14.

Nástup do zápasu nebyl špatný, ale s přibývajícími minutami byly naše klíčové hráčky v obraně o krok později, a tak co nebylo v nohách, bylo v padajících rukách a tudíž následně trestáno trestnými hody, které soupeřky slušně proměňovaly. Po první čtvrtině jsme odcházeli z palubovky za stavu 14:9 pro soupeře, což nebylo zas tak špatné. Co nás mnohem více tížilo byly  4 fauly na kontě naší dlouhé hráčky, která byla nasazena na zkušenou chomutovskou soupeřku.

Druhá čtvrtina byla vyrovnaná  co se do počtu daných bodů týče (skončila 8:8), ale bohužel se odehrávala jak přes kopírák co do faulů, a tak další naše dlouhá si odnášela na hrbu 4 fauly.

Po půlce jsme tudíž byli nuceni nasadit naše „prcky“ na dlouhé soupeřky s tím, že další malé budou vypomáhat, což se celkem dařilo, ale pro změnu jsme přestali dávat jasné koše a to nás na konci 3 čtvrtiny hodně mrzelo a nejvíce pak i v samotném závěru. Tato čtvrtka skončila vysokým rozdílem 17:2 pro soupeře.

Do poslední čtvrtky se šlo za stavu 39:19 a jak se ukázalo když se chce, tak to jde a obzvláště pak, když se plní pokyny trenérů :o)  Zde bychom především chtěli holky pochválit, že zápas nevypustily a opravdu bojovaly do posledního hvizdu a zcela zaslouženě tuto čtvrtku vyhrály 19:10, ale na výhru to samozřejmě nestačilo.

Sluneta ÚL x Chomutov  38:49

 

Do třetího klání jsme nastupovali proti holkám z Litoměřic více jak s hodinovým zpožděním a únava na všech již byla celkem znát.

Litoměřice byli tentokráte v plném počtu a my věděli, že to bude těžší zápas než kdy před tím. Nic méně zápas se nesl v pohodovém basketbalovém duchu a na obou stranách byly vidět i pěkné akce. Obě strany toužily po vítězství, a tak se bojovalo o každý míč a zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný. První čtvrtku jsme vyhráli 14:12, druhou 10:7, třetí opět rozhodla o vítězi – tu jsme prohráli 15:8 a čtvrtou též prohráli 3:0. Jak vidno na konci se radoval soupeř a my mu to se zdviženou hlavou přejeme :o)

Sluneta ÚL x TJ Slovan Litoměřice 32:38

 

Sport je krásnej a vítěz může být vždy jen jeden, a tak bychom chtěli poděkovat nejen našim kočkám ze Slunety, ale všem bojovnicím jednotlivých družstev za jejich nasazené výkony. 

Velké poděkování patří Kamilovi Tatarlovi, který asistentku Mušku v tom nenechal samotnou a pomohl s asistencí, když trenérka Léňa zápasila s ženami ve Strakonicích.

Nemá smysl klopit hlavu a říkat coby…kdyby aneb kdyby byl Baborov co jsou Vodňany…….příště může být zase všechno úplně jinak….o chybách víme a budeme na nich pracovat.

Sportu zdar a basketbalu zvlášť a věřte, že se na další klání se zmíněnými družstvy těšíme.

Muška, Léňa a Kamil + tým U12

Odkaz jak si vedeme viz ČBF na:

https://sec.cbf.cz/souteze/ml-m-kyn-u12-p-pravn-f-ze.html

 

Něco málo fotek z Varnsdorfu na:

https://muskos.rajce.idnes.cz/U12_venku_s_Varnsdorfem_s_Chomutovem_s_LTM_17.11.2018/

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

BK Sluneta U13 dívky

Trenéři:
602 408 644 - Čechíno
777 038 914 - Muška